Duurzaam bouwen
Het bouwen voor de toekomst
Het is algemeen bekend dat duurzame woningen, die duurzaam gebouwd zijn, veel beter voor het milieu zijn dan de traditionele bouw. Duurzaam bouwen heeft enkele grote voordelen, waar vastgoedbelegger Joshua Camera uit Groningen, ook goed op inspeelt.
Een groot voordeel van duurzaam bouwen is dat het grondstoffen bespaart, hedendaagse woningen zijn stukken zuiniger qua energieverbruik. Dit is niet alleen een voordeel voor het milieu, maar ook zeker is dit te merken aan de energiekosten. Daarbij zijn er ook vele verschillende mogelijkheden om energie op een natuurlijke wijze op te wekken. De bekendste mogelijkheid op dit moment zijn zonnepanelen. Niet alleen wekken de zonnepanelen met behulp van de zon energie op, ook zorgen zij voor isolatie van de woning. Door de zonnepanelen zal er minder snel tot bijna geen warmte meer ontsnappen via het dak van de woning.
De isolatie van een woning is ook erg belangrijk. Een woning moet tenslotte goed geïsoleerd zijn, anders kan men stoken wat hij wil, warm zal het dan nooit worden. Een goede isolatie en ook goede ramen zorgen ervoor dat de meeste warmte behouden wordt, wat voor lagere stookkosten automatisch zal zorgen.
Beide punten past vastgoedbelegger Joshua Camera heel goed toe in het bouwen van nieuwbouwprojecten. Verder zijn er een paar kleine punten die de duurzaamheid vergroten van een woning, denk hierbij aan een vloerverwarming en een ingebouwde vaatwasser.
Duurzame materialen
Vele duurzame materialen zijn nog ook te gebruiken bij het bouwproces van woningen. Dit zijn materialen die (nog niet) standaard zijn, of zelfs nog vrij onbekend. Enkele voorbeelden zijn:
– Schapenwol; Schapenwol is een perfect isolatiemiddel. Niet alleen is het zeer milieuvriendelijk, het is een duurzaam natuurproduct en isoleert vele malen beter dan de meeste synthetische isolatieproducten
– Bamboe; Een bekende plant wat vaak gebruikt wordt in China, de bewoners bouwen hun huizen al volledig uit bamboe. Bamboe is een plant wat erg snel groeit, waardoor het in grote oplage te herbossen is
– Droogstapelsystemen; een nieuw systeem waarbij de stenen bij de bouw van een huis niet meer gemetseld hoeven te worden. Wanneer een pand gesloopt moet worden, is het onmogelijk om de stenen vanwege de specie geheel te kunnen behouden. Hierdoor zijn de stenen niet meer her te gebruiken en niet meer duurzaam. Door een speciaal clicksysteem, clicken de stenen nu op elkaar en is er geen specie meer nodig
Op zoek naar meer informatie over alle mogelijkheden om duurzaam te bouwen? De overheid steunt ook graag projecten die voor duurzaam (ver)bouwen zijn. Zo zijn er meerder subsidies beschikbaar, voordelen en investeringen mogelijk.